Bakkerij Schuld gaat de uitdaging aan

donderdag 7 oktober 2021
Bij De Kleine IJsfabriek van Bakkerij Schuld in Elburg is aan inventiviteit geen gebrek. De ijssalon opende in 2019 de deuren en is onderdeel van een indrukwekkend totaalconcept: een combinatie van een bakkerij op twee locaties, een chocolaterie, een bakkersmolen én een ijssalon.

“We hadden twee moeilijk aanloopjaren,” vertelt eigenaar Jan-Aart Schuld. Verschillende tegenslagen gooiden in eerste instantie roet in het eten. Mede dankzij de hulp van Laan Heiloo is de ijssalon nu een succes en durft Schuld het aan om dit jaar ook in de winter open te blijven. Schuld: “Joop Mulder stimuleerde ons onder andere om scholen te benaderen met waardebonnen. Met behulp van dit soort marketingacties hebben we nu naam gemaakt.”

Voor de winterperiode zit Schuld boordevol creatieve ideeën. “Voor het winterassortiment overwegen we andere smaken. We combineren nu al producten uit de chocolaterie met ijs. Dit willen we verder uitbouwen.” Ook gaat Schuld aan de slag met ijstaarten. “Deze willen we ook in onze webshop verkopen.”

Voor meer continuïteit in de ijssalon, adviseerde Laan Heiloo om ook ijs aan de horeca te verkopen. De Kleine IJsfabriek levert hun ijscreaties nu aan zowel de eigen horeca-afdeling als aan andere restaurants.
Dankzij het unieke concept, de originele smaakcombinaties én de succesvolle webshop kan Bakkerij Schuld ook ’s winters een geluksmoment bij de klant bezorgen. Schuld: “Het geluksmoment is de mooiste bijdrage van de ijssalon aan ons totaalconcept.”