IJsseminar

Impressie ijsseminar 2017

Dit jaar organiseerde MEC3, Valmar-Benelux & Laan Heiloo alweer haar twaalfde ijsseminar. Het ijsseminar vond plaats in de eerste week van november en was een groot succes.

Het ijsseminar bestaat altijd uit twee seminars: een seminar voor de aspirant en de beginnende ijsbereider en een seminar voor de gevorderde ijsbereider. Bij beide seminars wordt de theorie uitgebreid behandeld, maar komt zeker de praktijk ook aan bod.

De seminars werden gegeven door twee bevlogen demonstrateurs van MEC3: Massimo Vasini en Iveta Stávková. Zij lieten met veel enthousiasme hun specialisatie in ijsbereiding en patisserie zien. Er was veel aandacht voor interactie, vragen en praktijk. Er werden veel recepten behandeld, ijs gedraaid en natuurlijk geproefd! De deelnemers werden zelf ook aan het werk gezet; pasta’s afwegen, ijs draaien, ijsbakken opmaken, ijslolly’s maken en nog veel meer.

Dit jaar hadden wij ook een gastspreker Matthijs Beentjes van Team de Haas uit Alkmaar. Hij verraste de deelnemers met leuke, maar ook gekke reclame-uitingen van 1950 tot nu en gaf veel tips over het gebruik van sociale media. Belangrijk in een tijd waar internet en sociale media een grote rol spelen.

Veel deelnemers bleven slapen en overnachtten in hotel Marijke in het gezellige Bergen. Maar voordat men naar bed ging, werd er nog een borrel gedronken in een leuke kroeg en  heerlijk gedineerd bij het restaurant Onder de Linde in Bergen.

Het was weer een leerzame en gezellige week! Op naar volgend jaar!