Top of the page
Spicy chocolate infusion

Chocolade met een twist

Romig chocolade ijs mét pit. De spicy chocolate infusion is een verrassend, maar erg lekker ijsje, waar uw smaakpapillen continue verrast zullen worden door de intense smaak van de pure chocolade, de scherpe smaak van de Habanero peper en de zoete smaak van de framboos variegato. Een combinatie van smaken die elkaar perfect uitbalanceren.

Ingrediënten
3200 gram basismix 
240 gram sorbetmix 40° brix

400 gram Chocolade callets puur Inaya Cacao Barry
80 gram Cacao amaro poeder Elenka
8-13 gram Habanero peper
12-16 gram gekonfijte sinaasappel of manderijn zestes
Framboos variegato MEC3 naar wens

Bereidingswijze
Weeg alle bovenstaande ingrediënten af. Voeg 400 gram Inaya callets en 80 gram cacaopoeder samen in een kom met 1 à 1,5 liter melkmix. Verwarm dit totdat u een mooie homogene massa hebt. Vul dit geheel aan met de rest van de melkmix en de sorbetmix en roer het geheel goed door. Snij de Habanero peper extra fijn en voeg dit, samen met de geconfijte sinaasappel of mandarijn zestes aan 1/3 van de mix toe en laat dit een nacht intrekken in de koeling. Voeg de volgende dag de mixen bij elkaar en roer goed door. Draai het ijs af en spatel de framboos variegato door het ijs heen. Decoreer het geheel met dezelfde variegato en eventueel mooie chocolade decoraties en verse frambozen.

Tip
  • Decoreer het geheel met dezelfde variegato en eventueel mooie chocolade decoraties en verse frambozen.
Wilt u ook op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes, recepten en acties? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.
Spicy chocolate infusion

chocolade met een twist

Romig chocolade ijs mét pit. De spicy chocolate infusion is een verrassend, maar erg lekker ijsje, waar uw smaakpapillen continue verrast zullen worden door de intense smaak van de pure chocolade, de scherpe smaak van de Habanero peper en de zoete smaak van de framboos variegato. Een combinatie van smaken die elkaar perfect uitbalanceren.

Ingrediënten
3200 gram basismix 
240 gram sorbetmix 40° brix

400 gram Chocolade callets puur Inaya Cacao Barry
80 gram Cacao amaro poeder Elenka
8-13 gram Habanero peper
12-16 gram gekonfijte sinaasappel of manderijn zestes
Framboos variegato MEC3 naar wens

Bereidingswijze
Weeg alle bovenstaande ingrediënten af. Voeg 400 gram Inaya callets en 80 gram cacaopoeder samen in een kom met 1 à 1,5 liter melkmix. Verwarm dit totdat u een mooie homogene massa hebt. Vul dit geheel aan met de rest van de melkmix en de sorbetmix en roer het geheel goed door. Snij de Habanero peper extra fijn en voeg dit, samen met de geconfijte sinaasappel of mandarijn zestes aan 1/3 van de mix toe en laat dit een nacht intrekken in de koeling. Voeg de volgende dag de mixen bij elkaar en roer goed door. Draai het ijs af en spatel de framboos variegato door het ijs heen.

Tip
  • Decoreer het geheel met dezelfde variegato en eventueel mooie chocolade decoraties en verse frambozen.
Wilt u ook op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes, recepten en acties? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.