Top of the page
Macaron ijstaart

breek het internet met deze 'instagrammable' ijstaart.

Deze kleurrijke Macaron ijstaart is een gegarandeerde ‘eyecatcher’. De kleurrijke decoratie van macarons, Quella Ruby en bosbessen zorgen voor een vrolijke uitstraling. Samen met de smaken van mascarpone, bosbessen en witte chocolade is het niet alleen een feestje om naar te kijken. Het is een ware traktatie om van te genieten op verjaardagen of om het paasfeest helemaal af te maken. 

Ingrediënten
1000 gram basismix
315 gram Quella Ruby MEC3
50 gram Instacrumble kokos MEC3
40 gram Mascarpone poeder MEC3
45 gram Aardbei couverture tipo M MEC3
Bosbes farcy MEC3 naar wens
Macarons naar wens

Semifreddo
50 gram Base semifreddo perfetto MEC3
200 gram slagroom 35% ongezoet


Bereidingswijze
Spatel de semifreddo door de slagroom en klop dit op tot slagroom dikte. Bedek de bodem en buitenste rand van de siliconen ijstaartvorm en laat dit goed uitharden in de shockvriezer. Dek de overige semifreddo af met folie en bewaar dit in de koeling. Voeg een laag bosbessen farcy toe en plaatst dit weer in de shock freezer tot het geheel is uitgehard. Meng de instacrumble met 60 gram quella ruby. Gebruik een stekerring en vetvrijpapier om van dit mengsel een bodem te maken en laat dit 10 min uitharden in de shockvriezer. Mix de melkbasis met mascarpone poeder en draai het ijs af. Vul daarna de kern van de ijstaartvorm tot ½ cm van de rand. Plaats vervolgens de quella/crumble bodem op de taartvorm en druk voorzichtig aan. Laat de ijstaart uitharden voor ca 15-20 minuten. Smelt de couverture en meng dit met quella ruby (15% couverture met 85% quella). Pas hierbij op voor het ontstaan van luchtbellen. Verwijder de ijstaart uit de mal en garneer het geheel af met couverture/quella mengsel, de overgebleven semifreddo en macarons.

Tips
  • Garneer de taart met bessen en diverse macarons. Transformeer de ijstaart eenvoudig tot een feestelijke paastraktatie met mooie paasdecoratie.

Wilt u ook op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes, recepten en acties? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.
Macaron ijstaart

breek het internet met deze 'instagrammable' ijstaart.

Deze kleurrijke Macaron ijstaart is een gegarandeerde ‘eyecatcher’. De kleurrijke decoratie van macarons, Quella Ruby en bosbessen zorgen voor een vrolijke uitstraling. Samen met de smaken van mascarpone, bosbessen en witte chocolade is het niet alleen een feestje om naar te kijken. Het is een ware traktatie om van te genieten op verjaardagen of om het paasfeest helemaal af te maken. 

Ingrediënten
1000 gram basismix
315 gram Quella Ruby MEC3
50 gram Instacrumble kokos MEC3
40 gram Mascarpone poeder MEC3
45 gram Aardbei couverture tipo M MEC3
Bosbes farcy MEC3 naar wens
Macarons naar wens

Semifreddo
50 gram Base semifreddo perfetto MEC3
200 gram slagroom 35% ongezoet


Bereidingswijze
Spatel de semifreddo door de slagroom en klop dit op tot slagroom dikte. Bedek de bodem en buitenste rand van de siliconen ijstaartvorm en laat dit goed uitharden in de shockvriezer. Dek de overige semifreddo af met folie en bewaar dit in de koeling. Voeg een laag bosbessen farcy toe en plaatst dit weer in de shock freezer tot het geheel is uitgehard. Meng de instacrumble met 60 gram quella ruby. Gebruik een stekerring en vetvrijpapier om van dit mengsel een bodem te maken en laat dit 10 min uitharden in de shockvriezer. Mix de melkbasis met mascarpone poeder en draai het ijs af. Vul daarna de kern van de ijstaartvorm tot ½ cm van de rand. Plaats vervolgens de quella/crumble bodem op de taartvorm en druk voorzichtig aan. Laat de ijstaart uitharden voor ca 15-20 minuten. Smelt de couverture en meng dit met quella ruby (15% couverture met 85% quella). Pas hierbij op voor het ontstaan van luchtbellen. Verwijder de ijstaart uit de mal en garneer het geheel af met couverture/quella mengsel, de overgebleven semifreddo en macarons.

Tips
  • Garneer de taart met bessen en diverse macarons. Transformeer de ijstaart eenvoudig tot een feestelijke paastraktatie met mooie paasdecoratie.
Wilt u ook op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes, recepten en acties? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.