Top of the page
IJstaart yoghurt mango

zomers genot

Pak deze zomer uit door het maken van ijstaarten met frisse smaken. IJstaarten zijn de lekkerste en leukste manier om verfrissing te krijgen tijdens de warme zomerdagen! Ook eenvoudig om te toveren als verjaardag traktatie.

Ingrediënten
Bodem
500 gram Instacrumble wit MEC3
250 gram Chocolade wit couverture tipo M

Semifreddo
1000 gram verse slagroom 35%
200 gram Base semifreddo perfetto MEC3

IJstaart
Yoghurt ijs
Framboos variegato MEC3 naar wens
Mango variegato MEC3 naar wens


Bereidingswijze
Neem een siliconen ijsbombe en vul deze met een dunne laag semifreddo. Vul vervolgens de ijsbombe met yoghurt frambozen ijs. Smeer een dun laagje framboos variegato op de bodem. Druk de bodem in het ijs en zet het geheel in de shockvriezer.  Verwarm ondertussen de mango glazuur tot ± 40 à 42 graden en gebruik daarna een staafmixer om alle lucht eruit te halen. Haal de ijsbombe uit de shockvriezer en los het taartje. Bedek het taartje met de mango glazuur. Decoreer het geheel met spuitwerk van gelato caldo, verse frambozen en chocolade decoraties.

Bij icoon: ❆ in de (shock)vriezer zetten.


Tips
  • Zet het taartje na het lossen op een rekje met een bak of folieeronder. Zo kunt u de opgevangen couverture opnieuw gebruiken.
  • Maak meerdere taartjes tegelijkertijd. Efficiënt werken scheelt.
Wilt u ook op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes, recepten en acties? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.
IJstaart yoghurt mango

Zomers genot

Pak deze zomer uit door het maken van ijstaarten met frisse smaken. IJstaarten zijn de lekkerste en leukste manier om verfrissing te krijgen tijdens de warme zomerdagen! Ook eenvoudig om te toveren als verjaardag traktatie.

Ingrediënten
Bodem
500 gram Instacrumble wit MEC3
250 gram Chocolade wit couverture tipo M

Semifreddo
1000 gram verse slagroom 35%
200 gram Base semifreddo perfetto MEC3

IJstaart
Yoghurt ijs
Framboos variegato MEC3 naar wens
Mango variegato MEC3 naar wens


Bereidingswijze
Neem een siliconen ijsbombe en vul deze met een dunne laag semifreddo. Vul vervolgens de ijsbombe met yoghurt frambozen ijs. Smeer een dun laagje framboos variegato op de bodem. Druk de bodem in het ijs en zet het geheel in de shockvriezer.  Verwarm ondertussen de mango glazuur tot ± 40 à 42 graden en gebruik daarna een staafmixer om alle lucht eruit te halen. Haal de ijsbombe uit de shockvriezer en los het taartje. Bedek het taartje met de mango glazuur. Decoreer het geheel met spuitwerk van gelato caldo, verse frambozen en chocolade decoraties.

Bij icoon: ❆ in de (shock)vriezer zetten.


Tips
  • Zet het taartje na het lossen op een rekje met een bak of folieeronder. Zo kunt u de opgevangen couverture opnieuw gebruiken.
  • Maak meerdere taartjes tegelijkertijd. Efficiënt werken scheelt.
Wilt u ook op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes, recepten en acties? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.