Top of the page
IJstaart hazelnoot kaneel

Orginele smaken voor in de winter!

Deze originele ijstaart past helemaal bij de winter. De heerlijke smaak van hazelnoot doet het namelijk altijd goed tijdens de feestdagen. Bovendien tover je deze taart met gemak om tot een echte Sinterklaas-traktatie.

Ingrediënten
Bodem
250 gram Cheesecake biscuit granella MEC3
125 gram Chocolade wit couverture tipo M

Semifreddo
250 gram volle melk
250 gram verse slagroom 35%
165 gram Base semifreddo MEC3
10 gram Vanille bourbon pasta MEC3

IJstaart
Semifreddo vanille
Hazelnoot ijs
Kaneel ijs
250 gram Quella chocolade/hazelnoot MEC3
25 gram Melkchocolade couverture tipo M
250 gram 
Gelato Caldo MEC3

Bereidingswijze
Mix voor de bodem de cheesecake granella en de witte couverture door elkaar en vul vervolgens een ring met een dun laag je granella. Zet de ring met de bodem +/- 5/10 minuten in de shockvriezer. Mix ondertussen de ingrediënten voor de semifreddo in een keukenmixer. Vul de onderkant en de zijkant van de mal met een dun laag je semifreddo. Vul vervolgens de ijstaartvorm met een laag hazelnoot ijs en kaneel ijs. Druk de bodem in het ijs en zet het geheel in de shockvriezer. Mix ondertussen 25 gram melkchocolade couverture met 250 gram Quella®. Vul de siliconen top en zet dit ook in de shockvriezer. Haal de ijstaartvorm en top uit de shockvriezer en los het. Decoreer het taartje met de top van Quella en spuit het taartje mooi op met Gelato caldo.

Tips
  • Een goede voorbereiding is het halve werk en maak meerdere taartjes tegelijkertijd. Efficiënt werken scheelt tijd en kosten.
  • Wissel eens af met verschillende siliconen top mallen. Simpel te gebruiken en toch een strakke en mooie uitstraling voor uw ijstaartjes.
  • Bodems kunt u makkelijk op voorhand maken. In een goed afsluitbaar bakje kunt u dit +/- 2 maanden bewaren.
  • Maak gebruik van speculaas ijs en decoreer de taart met kruidnoten of choco-Sinterklaasjes voor een echte Sint-traktatie.
Wilt u ook op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes, recepten en acties? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.
IJstaart hazelnoot kaneel

orginele smaken voor in de winter!

Deze originele ijstaart past helemaal bij de winter. De heerlijke
smaak van hazelnoot doet het namelijk altijd goed tijdens de
feestdagen. Bovendien tover je deze taart met gemak om tot een
echte Sinterklaas-traktatie.


Ingrediënten
Bodem
250 gram Cheesecake biscuit granella MEC3
125 gram Chocolade wit couverture tipo M

Semifreddo
250 gram volle melk
250 gram verse slagroom 35%
165 gram Base semifreddo MEC3
10 gram Vanille bourbon pasta MEC3

IJstaart
Semifreddo vanille
Hazelnoot ijs
Kaneel ijs
250 gram Quella chocolade/hazelnoot MEC3
25 gram Melkchocolade couverture tipo M
250 gram 
Gelato Caldo MEC3

Bereidingswijze
Mix voor de bodem de cheesecake granella en de witte couverture door elkaar en vul vervolgens een ring met een dun laag je granella. Zet de ring met de bodem +/- 5/10 minuten in de shockvriezer. Mix ondertussen de ingrediënten voor de semifreddo in een keukenmixer. Vul de onderkant en de zijkant van de mal met een dun laag je semifreddo. Vul vervolgens de ijstaartvorm met een laag hazelnoot ijs en kaneel ijs. Druk de bodem in het ijs en zet het geheel in de shockvriezer. Mix ondertussen 25 gram melkchocolade couverture met 250 gram Quella®. Vul de siliconen top en zet dit ook in de shockvriezer. Haal de ijstaartvorm en top uit de shockvriezer en los het. Decoreer het taartje met de top van Quella en spuit het taartje mooi op met Gelato caldo.

Tips
  • Een goede voorbereiding is het halve werk en maak meerdere taartjes tegelijkertijd. Efficiënt werken scheelt tijd en kosten.
  • Wissel eens af met verschillende siliconen top mallen. Simpel te gebruiken en toch een strakke en mooie uitstraling voor uw ijstaartjes.
  • Bodems kunt u makkelijk op voorhand maken. In een goed afsluitbaar bakje kunt u dit +/- 2 maanden bewaren.
  • Maak gebruik van speculaas ijs en decoreer de taart met kruidnoten of choco-Sinterklaasjes voor een echte Sint-traktatie.
Wilt u ook op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes, recepten en acties? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.