Top of the page
IJstaart caramel pinda

orginele smaken voor in het najaar!

Deze originele ijstaart past helemaal bij het najaar. De smueïge smaak van pinda en caramel doen het namelijk altijd goed wanneer de dagen korter worden.

Ingrediënten
Bodem
250 gram Cheesecake biscuit granella MEC3
125 gram Chocolade wit couverture tipo M

Semifreddo
250 gram volle melk
250 gram verse slagroom 35%
165 gram Base semifreddo MEC3
10 gram Vanille bourbon pasta MEC3

IJstaart
Semifreddo vanille
Pinda Ciuri Ciuri ijs
Gezouten karamel ijs

Otella pinda Elenka naar wens
Chocolade callets melk Alunga Cacao Barry naar wens

Bereidingswijze
Neem een RVS taartring en zet deze over de bodem heen. Vul de zijkanten met een laag je semifreddo. Vul vervolgens de ring met pinda ciuri ciuri ijs en gezouten karamel ijs. Top het taartje af met een laag je semifreddo en strijk het geheel glad met een glaceermes. Zet het geheel in de shockvriezer en smelt ondertussen de melkchocolade callets. Haal het ijstaartje uit de shockvriezer en los het taartje. Neem een plastic banderol die om het gehele taartje past en smeer daar de melkchocolade over heen. Plaats de banderol om het taartje en wacht tot de chocolade hard wordt door het ijs en verwijder dan het lint. Decoreer het taartje naar wens met bijvoorbeeld spuitwerk van Gelato Caldo of Otella pinda.

Tips
  • Maak meerdere taartjes tegelijkertijd. Efficiënt werken scheelt tijd en kosten.
  • Rasp een beetje chocolade over de taart heen voor een extra luxe uitstraling!
Wilt u ook op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes, recepten en acties? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.
IJstaart caramel pinda

orginele smaken voor in het najaar!

Deze originele ijstaart past helemaal bij het najaar. De smueïge smaak van pinda en caramel doen het namelijk altijd goed wanneer de dagen korter worden.

Ingrediënten
Bodem
250 gram Cheesecake biscuit granella MEC3
125 gram Chocolade wit couverture tipo M

Semifreddo
250 gram volle melk
250 gram verse slagroom 35%
165 gram Base semifreddo MEC3
10 gram Vanille bourbon pasta MEC3

IJstaart
Semifreddo vanille
Pinda Ciuri Ciuri ijs
Gezouten karamel ijs

Otella pinda Elenka naar wens
Chocolade callets melk Alunga Cacao Barry naar wens

Bereidingswijze
Neem een RVS taartring en zet deze over de bodem heen. Vul de zijkanten met een laag je semifreddo. Vul vervolgens de ring met pinda ciuri ciuri ijs en gezouten karamel ijs. Top het taartje af met een laag je semifreddo en strijk het geheel glad met een glaceermes. Zet het geheel in de shockvriezer en smelt ondertussen de melkchocolade callets. Haal het ijstaartje uit de shockvriezer en los het taartje. Neem een plastic banderol die om het gehele taartje past en smeer daar de melkchocolade over heen. Plaats de banderol om het taartje en wacht tot de chocolade hard wordt door het ijs en verwijder dan het lint. Decoreer het taartje naar wens met bijvoorbeeld spuitwerk van Gelato Caldo of Otella pinda.

Tips
  • Maak meerdere taartjes tegelijkertijd. Efficiënt werken scheelt tijd en kosten.
  • Rasp een beetje chocolade over de taart heen voor een extra luxe uitstraling!
Wilt u ook op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes, recepten en acties? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.