Top of the page
Chocolade boomstam

pak uit tijdens de feestdagen

Deze originele ijstaart past helemaal bij de winter. De heerlijke smaak van chocolade doet het namelijk altijd goed tijdens de feestdagen. Bovendien tover je deze taart met gemak om tot een echte Sinterklaas-traktatie.

Ingrediënten
Spons cake neutraal of cacao MEC3
Amarena variegato NIC Gelato naar wens
Yoghurt ijs
Chocolade ijs

Semifreddo
500 gram volle melk
500 gram slagroom
330 gram Base semifreddo MEC3

Chocolade callets puur Callebaut naar wens
Instacrumble cacao MEC3 naar wens

Bereidingswijze
Start met het vullen van de sponge cake (biscuit). Neem een plak sponge cake uit de verpakking en verdeel hierover een laag amarena variegato. Bedek de onderste helft met yoghurt ijs en de bovenste helft met chocolade ijs. Rol de sponge cake op (vanaf de korte zijde) en snij deze in het gewenste formaat. Klop de volle melk, slagroom en de Semifreddo base op en smeer het uit over de rol. Tempereer de chocolade en strijk in een dunne laag uit over het bakpapier. Versier met Instacrumble en laat hard worden.

Tips
  • Garneer de chocolade plakken met strooisels of noten.
  • Decoreer de taart met kruidnoten of choco-Sinterklaasjes voor een echte Sint-traktatie.
Wilt u ook op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes, recepten en acties? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.
Chocolade boomstam

pak uit tijdens de feestdagen

Deze originele ijstaart past helemaal bij de winter. De heerlijke smaak van chocolade doet het namelijk altijd goed tijdens de feestdagen. Bovendien tover je deze taart met gemak om tot een echte Sinterklaas-traktatie.

Ingrediënten
Spons cake neutraal of cacao MEC3
Amarena variegato NIC Gelato naar wens
Yoghurt ijs
Chocolade ijs

Semifreddo
500 gram volle melk
500 gram slagroom
330 gram Base semifreddo MEC3

Chocolade callets puur Callebaut naar wens
Instacrumble cacao MEC3 naar wens

Bereidingswijze
Start met het vullen van de sponge cake (biscuit). Neem een plak sponge cake uit de verpakking en verdeel hierover een laag amarena variegato. Bedek de onderste helft met yoghurt ijs en de bovenste helft met chocolade ijs. Rol de sponge cake op (vanaf de korte zijde) en snij deze in het gewenste formaat. Klop de volle melk, slagroom en de Semifreddo base op en smeer het uit over de rol. Tempereer de chocolade en strijk in een dunne laag uit over het bakpapier. Versier met Instacrumble en laat hard worden.

Tips
  • Garneer de chocolade plakken met strooisels of noten.
  • Decoreer de taart met kruidnoten of choco-Sinterklaasjes voor een echte Sint-traktatie.
Wilt u ook op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes, recepten en acties? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.