Top of the page
Choco bacon rum

Val op door iets anders te presenteren dan de standaard!

De combinatie van zoete en hartige smaken is helemaal de trend! Dit recept bewijst wel waarom. De combinatie van pure chocolade met knapperige bacon is om te smullen. Voeg daar nog een scheutje rum aan toe voor een extra stoer ijsje.

Ingrediënten
3000 gram basismix
165 gram Cacao amaro poeder Elenka
165 gram Chocolade callets puur Inaya Cacao Barry
150 gram Rum 43% / likeur / sterke drank
230 gram verse (boeren) melk
180 Stracciatella fluida pasta Pernigotti
Gebakken bacon / spek naar wens

Bereidingswijze
Smelt de cacao callets en voeg daar cacao poeder, rum en 200 gram basis aan toe. Roer dit glad en voeg de rest van de basis en de melk toe. Laat dit tien minuten rusten en giet het in de ijsmachine. Bak de bacon/spek in een pan. Laat deze uitlekken tot een droge en krokante bacon. Smelt de stracciatella fl uida pasta en meng de stukjes bacon erdoorheen. Spatel het bacon/stracciatella mengsel tijdens het afdraaien door het ijs en laat het uitharden in de shock-freezer gedurende 10 minuten.

Tips
  • Dit lekkere ijsje is niet alleen een echte ‘eye-catcher’, maar ook een unieke smaakbeleving. Trakteer uw klanten op dit ijsje en post deze gekke ijscreatie op social media voor een grotere online zichtbaarheid. Promoot het rond Vaderdag als een stoere smaak voor de mannen en vaders.
Wilt u ook op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes, recepten en acties? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.
Choco bacon rum

Val op door iets anders te presenteren dan de standaard!

De combinatie van zoete en hartige smaken is helemaal de trend! Dit recept bewijst wel waarom. De combinatie van pure chocolade met knapperige bacon is om te smullen. Voeg daar nog een scheutje rum aan toe voor een extra stoer ijsje.

Ingrediënten
3000 gram basismix
165 gram Cacao amaro poeder Elenka
165 gram Chocolade callets puur Inaya Cacao Barry
150 gram Rum 43% / likeur / sterke drank
230 gram verse (boeren) melk
180 Stracciatella fluida pasta Pernigotti
Gebakken bacon / spek naar wens

Bereidingswijze
Smelt de cacao callets en voeg daar cacao poeder, rum en 200 gram basis aan toe. Roer dit glad en voeg de rest van de basis en de melk toe. Laat dit tien minuten rusten en giet het in de ijsmachine. Bak de bacon/spek in een pan. Laat deze uitlekken tot een droge en krokante bacon. Smelt de stracciatella fl uida pasta en meng de stukjes bacon erdoorheen. Spatel het bacon/stracciatella mengsel tijdens het afdraaien door het ijs en laat het uitharden in de shock-freezer gedurende 10 minuten.

Tip
  • Dit lekkere ijsje is niet alleen een echte ‘eye-catcher’, maar ook een unieke smaakbeleving. Trakteer uw klanten op dit ijsje en post deze gekke ijscreatie op social media voor een grotere online zichtbaarheid. Promoot het rond Vaderdag als een stoere smaak voor de mannen en vaders.
Wilt u ook op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes, recepten en acties? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.