Historie

60 jaar geleden begon Laan Heiloo met het leveren van grondstoffen en verpakkingen aan ijssalons en disposables aan bedrijven. Naast dit assortiment levert Laan ook de gereedschappen voor ijs, ijsmachines, inrichting voor de ijskeuken en voor de horeca van klein tot groot.

Laan te Heiloo is een familiebedrijf dat in 1954 werd opgericht door Aris Laan. De toen nog 24-jarige Aris Laan startte het bedrijf met levering van ijsbekers en bindmiddelen voor ijs. Later werd dit assortiment uitgebreid met Italiaanse producten omdat de vraag hiernaar ontstond bij zijn Italiaanse relaties. Zo ontstond er een samenwerking met Sante Remor, Pernigotti en later ook andere grote merken zoals Mec3, Elenka, Lazzaris en Camel.

Na de jaren '90 groeide het bedrijf uit tot  ca. 12 medewerkers. Het assortiment disposables werd steeds groter. Onder meer door de samenwerking met Huhtamaki, Medac en andere grote fabrikanten is er voor praktisch ieder bedrijf wel een disposable (verpakking) verkrijgbaar die voor hun interessant is. Denk daarbij aan kartonnen of plastic drinkbekers, ijsbekers of verpakkingen,  blanco kartonnen bekers, borden, bestek, plastic verpakkingsbakjes, soepbekers, servetten, handdoekrollen, inpakpapier, zakken en nog veel meer. De mogelijkheid om deze verpakkingen van een eigen opdruk te voorzien biedt u een extra reclamemogelijkheid. In diezelfde periode gaat Laan samenwerken met Mec3 uit Italie. Dit bedrijf is een grote innovator op het gebied van consumptie-ijsbereiding. Naast Mec3, leverde Laan al vele jaren merken als Elenka, Pernigotti en Lazzaris. Het assortiment is groot.

In diezelfde jaren '90 zijn er door de heer Laan ook tal van ijssalons ingericht. Dit in samenwerking met de Italiaanse interieurbouwer Lamar, later Novar geheten. Hierdoor heeft Laan een grote ervaring opgebouwd. Nog meer ervaring heeft het bedrijf in het opstarten en adviseren van ijsbedrijven. Er kunnen taylor made recepten geschreven worden en in de nieuwe ijskeuken aan de Hoefsmid is er de mogelijkheid om proef te draaien. De huidige eigenaren zijn Theo en Agnes Laan, zoon en dochter van de oprichter. Zij werken beiden al meer dan 30 jaar in het bedrijf en hebben samen met Klaas Klaver (echtgenoot van Agnes Laan) de leiding over het bedrijf. De grote ervaring van Klaas Klaver in de ijsbranche zorgt ervoor dat wij u goed kunnen adviseren. Sindsdien is ons team versterkt door Eline de Jong, Henke Heldens en Eelco Welgraven.

Vandaag de dag zijn er 3 tot 4  buitendienstmedewerkers op het gebied van disposables en op het gebied van ijs. Een ieder met zijn eigen specialiteit. In 2001 is het bedrijf verhuisd van de Haesackerlaan (achter het woonhuis van Aris Laan) en Westerweg (oude magazijn) naar de Hoefsmid op het bedrijventerrein de Oude Werf in Heiloo. Het magazijn en kantoor zijn hier op dezelfde locatie gevestigd. U bent hier van harte welkom.

Wij vervoeren al onze bestellingen met een regionale vervoerder of met DHL en trachten uw bestelling binnen 24 tot 48 uur bij u aan te leveren.